7 Ekim 2022 Cuma

bir yüzü esmer

VİLDAN POYRAZ COŞKUN: Bir Yüzü Esmer

“Bir Yüzü Esmer” adlı şiir kitabı Haziran 2022’de birinci baskısı okurlarıyla buluştu. Meslektaşım şair Vildan Poyraz Coşkun kısa bir süre önce duygu yüklü şiir kitabını bana da imzalayarak gönderdi. Öncelikle kendisine teşekkür ediyor, nice şiirlerle ve kitaplarla buluşmak dileğim ile başarılar diliyorum. Melike Köprülü’ye ait kapak tasarımı ilk etapta okuyucunun dikkatini çekiyor. 978-625-42034-4-2 ISBN numarasıyla KDY Doğrudan Yayıncılıktan yayımlanan “Bir Yüzü Esmer” şiir kitabı 94 sayfadan oluşuyor.

Arka kapak yazısında yer alan yazı:

“Bir Yüzü Esmer” şiirin hüznünü taşıyan öteki yüzü. Mutluluk kırıntılı şiirlerin yanında, uzunçalar bir sızıyı yüklenen şiirlerin yüzü. Adına Afrika desen de Asya desen de esmerliği yazgı, insanlığın üveylik hâli. “Her şiir bir gün ağıta dönüşecektir.” Borges'in dediği gibi kaçınılmaz sonun öncesi bir esmerlik.

Dağınık lakin taze bir heves olup kımıldayan mısralar “Aşka Çağrı”da yerini alır. Hayatı “Bozkırın Ötesinden” renklendirerek, “Sarıya İnat”, “Yaşamak”tır arzusu. Olumsuzlukların yanında “Yol Düşleri”ni kurarak, “Kelebek Mutluluğu” aranır. Esmerliği veren de olsa “Güneşe Taraf” duracaktır. Şiirler, incelikli bir hâl duyumsatır. Duyuş ve vukuf hâli, okur nezdinde gülümseyerek kabul gördüğünde, şiir havuzunda buluşulmuş olur.

Birçok şiirde, hayatın içindeki zorlukların insan ruhunda açtığı gediklere dikkat çekilir. Tema ve motif olarak daha çok insani duruş öndedir. Yalnızlığında, mutsuzlukla daha sık bir arada olan günümüz insanına sevgi, aşk ve umut gibi duygu temlerini hatırlatan bu şiirler, akılda yerini alacak ve okura çok iyi gelecektir.

VİLDAN POYRAZ COŞKUN KİMDİR?

1972 Artvin / Arhavi doğumlu. Matematik öğretmeni. Edebiyat, şiir ve matematik belli başlı ilgi alanlarıdır. Şiirin yanında denemeler, öyküler yazmaktadır.

Yayınlanmış Eserleri:

Bir Yüzü Esmer (Kitapyurdu Yayınları-2022)
Mor İklim (Şiir Vakti Yayınları-2013)

Yazdığı Dergiler:

Ihlamur Dergi/Mor Taka/ Maki Edebiyat/ Şehir Defteri/ Şiir Vakti DergisiPoyraz Edebiyat/Adım Dergi/Aşkın e-Hali/Silgi Şiir Dergisi/Söz Şehri Dergisi/Herfene Edebiyat Dergisi/ Külliye Mecmuası/Hayal Bilgisi/Güneysu Dergisi/Gündönümü Dergisi/Telmih Edebiyat/Akalemler/ Kardelen Dergisi/Gökmavi Dergisi/Cüneyne Dergisi vs.

Şiirlerinin Yayımlandığı Antolojiler:

Nazilli Şiirleri Antolojisi - 2012
Şairler Seçkisi 6, Sivas - 2014
Soma Şiirleri Antolojisi - 2014
Şairler Seçkisi 7, Sivas - 2015
Buruciye Şiir Antolojisi - 2015
Şairler Seçkisi 8 ve 9 Sivas - 2016-2017
Artvin Kültür Sanat Ustaları -2021

Ödül:

Burdur Gazetesi Şiir Yarışması Üçüncülük Ödülü-2013

İletişim:
vildanpoyraz@gmail.com


Nebih Nafile
Özyurt Gazetesi
6 Ekim 2022 - Antakya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder